De stok en de Pluim bij ondernemerschap

okt 4, 2020 | Blogs

Laat ik mijzelf even voorstellen: Tienko is de naam en ik ben een mentor ook wel een bedrijfscoach genoemd. Mensen omschrijven mij vaak als vriendelijk, maar ik kan je vertellen dat de schijn bedriegt. Uiteraard ben ik vriendelijk maar daarnaast vind ik het belangrijk om eerlijk en kritisch te zijn te zijn. Eerlijk tegenover jou en tegenover je onderneming. Ik hou ondernemers een spiegel voor zodat ze hun eigen gedrag kunnen analyseren en confronteer ze met hun eigen gedrag. Dit werkt erg verhelderend waardoor de ondernemer ook weer stappen kunt maken in hun eigen onderneming.

Het een menselijk iets om met een vingers naar iemand anders te wijzen in tijden dat de zaken wat minder goed lopen. Veel mensen vinden het lastig om de echte waarheid onder ogen te zien en dit is ook een competentie die moet worden aangeleerd. Op het moment dat jij een kritische en eerlijk blik op jezelf werpt, kan ik als bedrijfscoach jou verder helpen. Ik help ondernemers om een kritische blik te werpen op hun eigen gedrag en hun onderneming zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jouw onderneming groeit. Groei door doen!

Vaak komen ondernemers bij “Groei door Doen” omdat ze al het gevoel hebben dat ze aan het falen zijn. Vaak zijn de fouten die gemaakt zijn niet te overzien, tenminste dat wordt dan gedacht. Er wordt soms zelfs gedacht dat er uiteindelijk geen uitweg meer is. Gelukkig kan ik je daar bij helpen. Waar een wil is, is een weg!

Met welk doel schakel je een businesscoach in?

Iedereen weet dat elke ondernemer bepaalde risico’s lopen, dat ze ontzettend hard moeten werken en over een goede dosis moed moeten bezitten om al die dingen te doen die nodig zijn om een onderneming draaiende te houden. Vaak staat de ondernemer er alleen voor, waardoor hulp vragen lastig kan zijn.

Wij leggen bij ondernemers voornamelijk de nadruk op de vaardigheden die deze ondernemers al in hun bezit hebben om hun te helpen groeien bij het leiderschap binnen hun vakgebied en expertise. Kortom: het is belangrijk dat ondernemers leren dat ze trots op zichzelf mogen zijn en zichzelf af en toe best een pluim mogen toekennen! Daar help ik bij. Dit wordt vaak afgedaan als “week” en niet “stoer” terwijl het juist essentieel is om groei te kunnen realiseren.

Stel je voor dat je in jouw vriendenkring ook met zo’n toon over jezelf zou praten als je bij mij doet op het moment dat jij daadwerkelijk gelooft dat jij gefaald hebt als ondernemer, daar wordt de sfeer absoluut niet gezelliger op! Het is van belang om in jezelf te geloven en jouw eigen krachten te kennen als ondernemer.

Kun jij mij een succes benoemen die jij afgelopen week hebt behaald? Bij deze: je mag trots zijn op jezelf dus geef jezelf ook die pluim!

Contact opnemen? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@groeidoordoen.nl Dan sta ik klaar om te zorgen voor groei op professioneel en op persoonlijk vlak!